Κυριακή 17 Ιουνίου 2007

news in.gr - Ο Ισαάκ Νεύτων είχε προβλέψει το... τέλος του κόσμου

Το παρακάτω μας έρχεται από το in.gr


news in.gr - Ο Ισαάκ Νεύτων είχε προβλέψει το... τέλος του κόσμου

"Ο Ισαάκ Νεύτωνας, ίσως ο διασημότερος επιστήμονας όλων των αιώνων, είχε προβλέψει το τέλος του κόσμου για το έτος 2060, δείχνουν χειρόγραφά του που εκτίθενται από την Κυριακή στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Βηρυττού."....

Η αλήθεια είναι ότι στα τελευταία χρόνια της ζωής του, ο Νεύτωνας έδειξε μια μεταστοφή προς τις απόκρυφες επιστήμες. Σύμφωνα και με την wikipedia αφιέρωνε περισσότερο χρόνο για την μελέτη της Βίβλου και των Γραφών, παρά για τις επιστημονικές του μελέτες. Θεωρούσε τους νόμους της βαρύτητας που ανακάλυψε ώς απλές μηχανιστικές εξηγήσεις για το πως κινούνται οι πλανήτες και όχι για το ποιος τους κινεί πραγματικά. "Ο Θεός" έλεγε "κυβερνάει τα πάντα και Αυτός γνωρίζει όσα συμβαίνουν και όσα πρόκειται να συμβούν."
Διαβάστε περισσότερα στο http://en.wikipedia.org/wiki/Isaac_Newton#Religious_views

Από αυτό φαίνεται πως και τα μεγάλα μυαλά, έχουν αδυναμίες και κουράζονται. Δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτό το γεγονός για να δώσει αξία στις απόκρυφες ψευδοεπιστήμες και σε κάθε μεταφυσική ενασχόληση με την δικαιολογία "αφού και ο Νεύτωνας το πίστευε...."
Τουλάχιστον αν χρησιμοποιηθεί, θα πρέπει πρώτα ο χρήστης να παράγει τουλάχιστον ένα ισάξιο επιστημονικό έργο με τον Νεύτωνα και να μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην κατανόηση του κόσμου μας. Ίσως τότε να είναι πιο δικαιολογημένες τέτοιες απόψεις, λόγω πνευματικής κόπωσης και όχι πνευματικής δυσλειτουργίας.

1 σχόλιο:

Elias είπε...

Ο Newton ήταν και περίεργος χαρακτήρας. Πολλά αλλοπρόσαλλα πράγματα μπορεί να βρει κάποιος στη ζωή του.
Σαν μαθηματικός όμως -δεν το συζητάμε- ήταν κορυφαίος.