Δευτέρα 18 Ιουνίου 2007

Εδώ είναι Βαλκάνια!!!

Eject Festival 2007 Αθήνα.

Συνοπτικά:

Κατά την διάρκεια της συναυλίας των Beastie Boys, οι γνωστοί μας άγνωστοι προκάλεσαν ταραχές, έσπασαν και ρήμαξαν με αποτέλεσμα να σταματήσει η συναυλία. Οι Underworld δεν βγήκαν στην σκηνή. Κατάληξη: πανικός, μερικά καμένα αυτοκίνητα και τραυματισμοί.

Αυτά που έγιναν στο φεστιβάλ μπορείτε τα δείτε στα παρακάτω:


Rocking.gr
Ejekt Festival: Το χρονικό εν συντομία...
Live: Ejekt Festival

Μια φορά ακόμη δείξαμε την τριτοκοσμική μας φύση. Όχι μάλλον δεν θα το πάω κλασικά και δεν θα γράψω άλλο ένα κείμενο για τους γνωστούς- ανεγκέφαλους- άγνωστους, για την αλητεία τους και την δήθεν πολιτική τους. Πρέπει να δούμε γιατί έγινε αυτό.
Δυστυχώς δεν φταίνε μόνο αυτοί οι λίγοι. Πρώτα απ' όλα φταίει η διοργανώτρια εταιρία. Αν ο σκοπός της είναι μόνο να ικανοποιήσει τα θέλω και τις παραξενιές του κάθε καλλιτέχνη, να αρπάξει όσα περισσότερα γίνεται και δεν νοιάζεται και για το κοινό της, τότε θα έχει τέτοια παρατράγουδα. Αν χρεώνει για τους ίδιους καλλιτέχνες 20 και 30 € παραπάνω από κάθε Ευρωπαϊκή πόλη τότε πρέπει να περιμένει τέτοιες αντιδράσεις. Αν δεν θέλει να ξοδέψει για την ασφάλεια του κοινού και την περιφρούρηση του χώρου τότε τα ήθελε και τα έπαθε. Αν σου συμπεριφέρονται σαν απλό 50€ τους αξίζει η οργή μας. Δυστυχώς την οργή αυτή την εισέπραξαν και πάλι αυτοί που πλήρωσαν και ήθελαν να απολαύσουν την μουσική.
Κάποιοι θα μου πουν πως η ενοικίαση του χώρου, οι καλλιτέχνες, και πολλά άλλα έχουν μεγάλα έξοδα που για να καλυφθούν πρέπει το εισιτήριο να είναι ακριβό. Δυστυχώς αυτό είναι ψέμματα γιατί γνωρίζουμε ότι πίσω από κάθε συναυλία και χώρο στην Ελλάδα βρίσκονται τα ίδια πέντε – δέκα άτομα και οι συμφωνίες που “παίζονται” μεταξύ τους είναι μεγάλες. Κοινώς “είναι πολλά τα λεφτά..." για να νοιάζονται για τέτοια μικροπράγματα.

“You got to fight, for your right, to Party”.

Οργή για αυτό το σύστημα θα πρέπει να την νιώθουμε όλοι όσοι αγαπάμε την μουσική. Το να εκφράζεται όμως με τον τρόπο αυτών των αλητών είναι τουλάχιστον άχρηστο. Τα καημένα παιδάκια, φοράνε την κουκούλα και νομίζουν πως κάνουν πολιτική, αντίδραση, πως είναι έξω απ' το "σάπιο σύστημα". Νομίζουν πως ξέρουν τι θέλουν και τι υπερασπίζονται. Αγνοούν όμως ότι είναι μικρά ασήμαντα πιόνια που κινούνται σύμφωνα με την θέληση των ανώτερων. Και οι ανώτεροι είναι το ίδιο το σύστημα και το χρήμα, που μάχονται.
Βέβαια υπάρχει και η άποψη πως σκοπός των ταραξιών είναι η καταστροφή για την καταστροφή. Διαφωνώ. Ίσως για μερικούς απ' αυτούς, να ισχύει, ίσως και για κάποιους να είναι μέσο έκφρασης, αλλά σίγουρα απ' την στιγμή που υπάρχει μελέτη και οργάνωση στις κινήσεις τους, είναι σίγουρα υποκινούμενοι και χρηματοδοτούμενοι από κάποιους.
Πέρα από την φλυαρία που με έπιασε, τι πρέπει να γίνει; Πως μπορεί να υπάρξει πολιτισμός και οργάνωση.
Εμείς δείχνοντας την αγάπη μας για την μουσική και τους καλλιτέχνες, υποστηρίζοντας τις συναυλίες και δείχνοντας σωστή συμπεριφορά στην διάρκεια τους.
Οι διοργανώτριες εταιρίες με το να μας σέβονται. Να μας παρέχουν ασφάλεια και διευκολύνσεις ώστε να μην βλαστημάμε που είπαμε να πάμε σε συναυλία. Γιατί στην τελική σε 'μάς βασίζονται για να υπάρχουν και να μπορούν να φέρουν τα ονόματα στην Ελλάδα.


ΥΣ: Την επόμενη φορά που δεν θα έρθει κάποιος καλλιτέχνης στην χώρα μας, αλλά θα περάσει από όλες τις γύρω χώρες σκεφτείτε ποιος έφταιγε, μικροί ανεγκέφαλοι κουκουλοφόροι. Αν δεν σας νοιάζει γιατί οι μουσικές σας γνώσεις είναι εξίσου περιορισμένες με την νοημοσύνη σας, πιστέψτε με ότι είμαστε περισσότεροι, εμάς που μας νοιάζει. (Δεν μπορούσα να μην το πω. Αλλά κρατήθηκα πιστέψτε με :-)
Επίσης κάτι ακούστηκε για ακυρώσεις άλλων συναυλιών του καλοκαιριού. Νομίζω ότι μας αξίζει.

4 σχόλια:

Hotel Video Gallery είπε...

Τα λεφτά μας πίσω?

Επικοινωνία με το κοινό: Detox Promotions, 210 9625105, Γραφείο Τύπου: Σταύρος Στριλιγκάς, 6995318647, ststriligas@yahoo.com

Λένε ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμα για απζημίωση, θα βγάλουν ανακοίνωση τέλος εβδομάδας.

Στη σελίδα τους στο myspace θα βρείτε το πρώτο δελτίο τύπου και ένα ατελείωτο χορταστικότατο κράξιμο απο κόσμο που πήγε στο REJEKT festival.

http://www.myspace.com/detoxpromotionsejektfest

ioannisk είπε...

Δεν ξέρω πόσο "διψάς" για συναυλίες αλλά μετα τα σαββατιάτικα γεγονότα δεν έχω καμία όορεξη να ξαναπάω.

Akis είπε...

Διψάω για καλές συναυλίες. Συναυλίες ποιότητας και με μεγάλους καλλιτέχνες. Σοβαρό κόσμο που να μπορεί να τις στηρίξει.
Η όρεξη για μουσική δεν κόβεται ποτέ.
Αν ήταν έτσι τότε οι ανεγκέφαλοι νίκησαν.

Kameleon είπε...

Διψαμε να εξαφανιστουν οι ανεγκεφαλοι!Σε ευχαριστω για την προσθηκη. (@akis)